Kurv

Jord, Coco eller Hydro

Et spørgsmål der tit dukker op, er hvilket medie er "bedst" at dyrke i, og det er et svært og kompleks spørgsmål som til dels er afhængigt af både erfaring og ambitionsniveau men også hvad dine mål og engagement er.

Jord

Hvis man er nybegynder anbefaler vi uden tvivl at starte med jord. Det er trods alt det medie flest mennesker kender til, og det er et utroligt tilgivende medie. At dyrke i jord er det medie, som kræver mindst opmærksomhed, da jorden allerede har næringsstoffer i jorden. Bare sørg for vand, og lidt additiver i blomsteringfasen og kan du faktisk kommer igennem et helt grow. Derudover holder jord bedre på vand, det vil sige at man ikke skal vande ligeså tit som man f.eks. skal med coco.

Ulempen ved jord er man ikke kan kontrollere de næringsstoffer man tilføjer til planten ligeså let som man kan med hydro eller coco og ofte resulterer dette i en lidt mindre høst end man kan opnå med andre medier.

Coco coir

Coco er et produkt fra kokosnødens skal og skaber et luftigt substrat som ikke indeholder nogle næringsstoffer overhovedet. Det betyder at man selv sørger for at tilføje de næringsstoffer planten har behov for. På grund af den naturlige luftige konsistens, fordamper og drænes vandet hurtigere, og den cyklus mellem vådt og tørt medie, gør at planten rødder vokser hurtigere og resultatet er en større plante og større høst i sidste ende. Denne hurtige cyklus medfører at man skal vande meget oftere end du ville med jord f.eks. og kræver en del mere opmærksomhed.

Hydro

At dyrke hydro er et term som dækker over en lang række forskellige dyrkningsmetoder, men helt overordnet handler det om at dyrke Cannabis uden noget substrat overhovedet, det vil sige at plantens rødder enten er døbt direkte ned i vand, eller man skyller rødderne med intervaller. Hydro er generelt anset som værende den mest avanceret dyrkningsmetode, og er man nybegynder er det ikke anbefalet at starte her, med det sagt så er hydro også den metode som giver de aller vildeste resultater, hvor enkelte autoflower planter kan give høster på over 350 gram tørvægt. Herunder ses et eksempel på en af de mest populære dyrkningsmetoder i hydro

DWC (Deep Water Culture) 

dwc_deep-water-culture-eksempel-cannabis-autoflower-autoblomst

Med denne metode startes skunk frøet som regel i en grodan blok, hvorefter den rykkes over i en netpotte. Rødderne vil med tiden nå ned i vandet og trække den næring og det vand de har brug for. En luftsten tilføjes spanden for at ilte vandet.

Vand temperaturen i baljen er kritisk for at undgår råd i rødderne, og PH ændringer sker hurtigt i vandet, derfor er daglig overvågning kritisk. Derudover skal det også nævnes at en PH og EC måler er et must med denne dyrkningsmetode, derfor er det en dyr metode at gå igang med.

Det danner sig let et billede af at jo mere avanceret dyrkningsmetoden er, som igen hænger sammen med det media man vælger, jo større høst kan man opnå, men samtidigt skal man også bruge mere tid på overvågning og vanding, det er vigtigt du vælger et media som passer med den tid du kan afsætte til planterne.

 

Disclaimer: VildeGram.dk opfordrer ikke til dyrkning af cannabisfrø i danmark, da dette er ulovligt - denne artikel er kun informationsmæssigt indhold.

 

 

Hvad er et autoflower skunk frø
Ældre indlæg
Sativa vs Indica
Nyere indlæg
Hvad er en autoflower?
Jord, Coco eller Hydro
VildeGram Bloggen

VildeGram bloggen indeholder en helt masse informative indlæg omkring cannabis. Læs med mens vi fortæller om den forunderlige verden omkring Cannabis

This is a cookie agreement request — you can customize it or disable on the backoffice. Cookies help us to provide you the best experience using our website.

Privacy policy

Client service

OUR CONTACTS:
Delivery:

Free delivery all orders of $120 or more of eligible items across any product category qualify

PAYMENTS:

Credit Card: Visa, MasterCard, Maestro, American Express

RETUN POLICY:

You can return any item purchased within 16 days of the delivery date

Back To Top
Do you like any template? Apply its settings to your store — just select the template you like and press the «Apply» button of the desirable one. Templates can be switched at any time.
Applying a new template overrides the settings. Press «Copy» and paste it into any text file to save your current settings.

Export

Import

Import